طراحی قالب

طراحی قالب که بخش بزرگی از مهندسی ابزار را تشکیل می دهد موضوعی پیچیده و جالب می باشد همچنین یکی از ضروری ترین بخش های مباحث طراحی ابزار است. 

طراحی قالب

طراحان قالب به واسطه طراحی قالب هایی جهت تولید قطعات پرس کاری و ایجاد قطعات از ورقه های فلز، مونتاژ قطعات و همچنین انجام پروسه های گسترده دیگری، به وجود آمده اند.

کلمه قالب بسیار کلی و جامع است و باید به خوبی تعریف شود در متون انگلیسی این دو کلمه به دو معنی مورد استفاده قرار می گیرد.

در معنای کلی به تمامی قسمتهای ابزار پرسکاری اطلاق می شود و در معنای محدود تر به قسمت پایینی و یا ماتریس گفته می شود که در برابر قسمت بالایی و یا سنبه قرار می گیرد.

پیش از آنکه یک طراح شروع به رسم کند نکاتی وجود دارد باید به دقت توجه شود:

1- نقشه قطعه: نقشه قطعه تمامی ابعاد و اطلاعات لازم را دارد.

2- برگه فرآیند: برگه فرآیند باید به دقت مطالعه شود تا دقیقا تعیین شود چه عملیاتی قبلا روی کار انجام شده است.

3- طراحی: این بخش باید به خوبی مطالعه شود، زیرا مشخص می کند که چه نوع قالبی قرار است طراحی شود و چه قطعاتی که باید با قالب مورد نظر تولید شود و دستگاه پرسی که قرار است قالب به آن بسته شود .

4- برگه اطلاعات پرس: قالبی که طراحی می شود، باید روی دستگاه پرس مشخصی بسته شود، بنابراین دانستن فضای موجود جهت بستن قالب به پرس و تداخلات احتمالی بسیار مهم می باشد.

اگر اطلاعات موجود در نقشه کامل و به ساده ترین نحو بیان شده باشد، قالبساز با بهترین کارایی می تواند کار کند.

این بخش به عنوان بخشی از گروه بزرگ طراحی قالب اقدام به طراحی قالب سنبه و ماتریس با تمرکز بر روی فرایندها و ظرافت های پروسه سنبه کاری ، خمکاری و پرسکاری می نماید و این امکان را دارد تا با تعامل دائم با واحدهای قابل سازی خود مجموعه و یا قالب سازان معرفی شده توسط کارفرما به نقطه اپتیمم طراحی قالب مورد نظر دست یابد و با توجه به وجود واحد بایگانی بلند مدت و خدمات پس از فروش دائمی گروه هر گونه اعمال تغییر یا بهینه سازی در آینده نیز برای کلیه قالب ها میسر می باشد. این واحد در واقع در تعامل کامل و طراحی خمکاری ، پرسکاری و سوراخکاری قرار دارد و سفارش مربوطه توسط هر سه کارگروه فوق به صورت توامان انجام می شود.