آموزش

نقشه کشی صنعتی یکی از اساسی ترین ارکان صنعت است و به عنوان زبان و بنیادی ترین راه ایجاد ارتباط بین سطوح گوناگون (طراحان و تولیدکنندگان و صنعتگران) و شاخه های مختلف صنعت در گستره ای بدون مرز و محدودیت می ­باشد و لذا می­توان آشنایی و مهارت درنقشه کشی صنعتی را بارزترین معیار برای سنجش هر شخص وابسته ای به صنعت در جایگاه و طبقه مختص به خود دانست . به گونه ای که دانستن این زبان برای هر کارورز و یا مهندس و طراح که در صنعت و هنر و معماری فعالیت دارد واجب است تا بتواند دانش خود را در گستره ای بدون محدودیت مکانی و زمانی و با بیانی قابل فهم برای دست اندر کاران ابراز کند.

 

نمونه طراحی

نقشه کشی صنعتی همان زبان تکنیک یا زبان صنعت است .زبانی که تراوش فکر مهندسان و طراحان را به تصویر می کشد مهارت نقشه خواني و نقشه كشي در مهندسي مانند سواد خواندن و نوشتن مي باشد. نقشه كشي در حقيقت نوعي زبان مکالمه در علوم مهندسي مي باشد كه اطلاعات مورد نياز از يك قطعه، ماشين، سازه، و يا يك طرح را به روشني و بدون ابهام بيان مي كند. اين اطلاعات شامل شكل هندسي، نحوه قرار گرفتن و اتصال اجزاء مختلف، مشخصات فيزيكي و هر گونه اطلاعات ضروري مي باشد. بنابراين هر مهندس لازم است كه به اين زبان مسلط باشد تا بتواند به راحتي از طريق آن به تبادل اطلاعات با ساير مهندسين بپردازد.

حداقل مهارت مورد نياز براي يك مهندس نقشه خواني است و البته توصيه مي شود كه نقشه كشي را نه لزوما بطور حرفه اي نيز بداند. هر مقدار تسلط به نقشه خواني و نقشه كشي بيشتر باشد، شخص سريعتر و راحت تر مي تواند ايده هاي خود را به ديگران منتقل كند و نیز ايده هاي ديگران را درك كند. درحقیقت نقشه حاوی تمام اطلاعات اعم ازاندازه ،جنس ، مقدار و .. می باشد. درواقع می توان گفت که نقشه کشی در صنعت مانند کانال همواری است که دفاتر طراحی را با کارگاه های ساخت و تولید مرتبط می سازد.

مهندسان و طراحان و صنعتگران موظفند که زبان صنعت را بیاموزند و به وسیله ی آن آنچه برای تولید مد نظر دارند را به سایرین منتقل نمایند. نقشه کشی صنعتی یک روش برای نمایش و ابراز ایده هایی است که در نهایت منجر به تولید یک محصول کاربردی و یا انجام یک فرآیند می گردد. این هم شاخصه ای دیگر است برای اینکه یکی از مهارت های اولیه ی لازم برای تمامی طراحان فعال در حوزه های مکانیک ، سازه و مشاغل صنعتی آشنایی با نقشه کشی و اصول آن می باشد. از آنجایی که فرایند تولید یک محصول شامل سه مرحله ی اصلی طراحی، تولید و کنترل کیفی می باشد، از طریق کسب مهارت در نقشه کشی صنعتی می توان توانایی ترسیم نقشه های استاندارد را به دست آورد، که این موضوع به طور گسترده ای در مرحله ی طراحی یعنی اجرایی نمودن ایده ها و نزدیک کردن آن ها به مرحله ی تولید، ضروریست .

همانطور که گفته شد با توجه به تغییرات و پیشرفت های حاصل شده ابزارهایی جدید برای استفاده در این خصوص پدید آمده که خیلی دقیق تر و پیشرفته تر از ابزارهایی که در گذشته وجود داشته است، می باشد . دیگر نیازی نیست تا شخص طراح به قلم و کاغذ و خط کش خود وابسته باشد؛ بلکه به وسیله نرم افزار های کامپیوتری که در نقشه کشی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند می توان نقشه هایی با کیفیت، در مقیاس های مختلف و با دقت بسیار بالا طراحی نمود . در واقع این برنامه ها موجب شده اند تا در فرآیند انجام کارهای مرتبط با رسم فنی، دو پارامتر سرعت و دقت یا به عبارتی کیفیت در حد بسیار بالایی رعایت شوند که در نهایت منجر به افزایش کیفیت طرح و در نتیجه محصول نهایی تولیدی خواهند شد.

نمونه طراحی

کسی که می خواهد در این حوزه ی تخصصی کار و فعالیت نماید، لازم است که به اصول نقشه کشی صنعتی مسلط باشد و با علایم و قراردادهای مرتبط با رسم فنی که به صورت بین المللی مشخص و تدوین شده اند، آشنا باشد. در این صورت نقشه ای که ترسیم می نماید در همه ی نقاط جهان برای سایر مهندسان و طراحان و دست اندرکاران قابل فهم و قابل اجرا خواهد بود. اگر شما هم می خواهید این زبان مشترک بین المللی را یاد بگیرید، برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مجموعه ی کورال پرو تماس بگیرید تا در دو بخش اساسی آموزش و آشنایی با اصول طراحی و آموزش تخصصی نرم افزارهای پیشرفته این عرصه خدمات خود را به شما عرضه نماییم.